Adres

Le domaine Le Bocage

1, rue du Château

52500 Savigny, Haute-Marne, Frankrijk

Route

Auto

De afstand van Utrecht naar Le Bocage is ongeveer 640 km.

Let op: gebruikt u een navigatiesysteem, kies dan als land Frankrijk en typ achter Plaats/postcode de postcode van Savigny, te weten 52500. Er zijn namelijk meer dan 25 plaatsen met de naam Savigny in Frankrijk! ‘Ons’ Savigny ligt in het departement Haute-Marne (52).

 

Route vanuit het westen

Eerst rijdt u naar Rotterdam en dan neemt u de A16 richting Antwerpen. Vervolgens via Mechelen naar Brussel en dan de A4 (Ardennenroute) via Namen naar Luxemburg.

 

Vanaf Utrecht en het noorden

Eerst rijdt u naar Maastricht - vanaf Utrecht via de A2 en vanaf Arnhem via de A50 en de A73. Van Maastricht via Luik de E25 of A25 richting Luxemburg. (Tip: goedkoop tanken bij het eerste tankstation over de grens na 5 km; na 20 km een tweede tankstation).

 

Vanaf Luxemburg

U volgt de A31/E25 richting Metz en daarna richting Nancy. Na Nancy de autoroute à péage A31 (autoroute de Lorraine-Bourgogne) richting Dijon/Lyon.

Op de A31 neemt u afslag 8 richting Chaumont (binnendoor, is ongeveer 20 km korter, maar dat gaat over landweggetjes). U heeft nu nog 40 minuten te gaan! Na het betalen van de tol - ongeveer €6,50 - gaat u rechtsaf de D417 op richting Bourbonne-les-Bains. U rijd 19 km, alsmaar rechtdoor en vlak voor Bourbonne-le-Bains komt u langs de Lidle. In Bourbonne-le-Bains volgt u nog 28 km de D460 richting Fayl-Billot en Champlitte. Let op uw snelheid ( max. 50 km/uur) als u, als maar rechtdoor, achtereenvolgens door de dorpjes Genrupt, Guyonvelle en Pierrefetes rijdt.

Op de kruising van de N19 even goed uitkijken, want dat is de weg richting Zwitserland met zeer veel vrachtverkeer!! Hier gaat u nog steeds rechtdoor richting Champlitte. Na ca. 2/3 km linksaf de D315 op richting Savigny. (Let op: vlak voor deze afslag is er een afslag naar Pressigny, deze niet nemen.)

U vindt Le Bocage aan het begin van het dorp Savigny aan uw rechterhand.

 

Trein

 De Thalys brengt u in vier uur van Amsterdam Centraal Station (via Den Haag HS en Rotterdam Centraal) naar Parijs Gare du Nord (Paris Nord). Hiervandaan is het ongeveer een kwartier lopen naar het station Gare de l’Est (Paris Est). U kunt ook de metro nemen om van het ene naar het andere station te komen; ook dan bent u ongeveer een kwartier onderweg. Op het Gare de l’Est neemt u een Intercités-trein (intercity) naar Culmont-Chalindrey. Dit is tevens het eindpunt. Culmont-Chalindrey ligt op ca. 15 kilometer afstand van Savigny. Vanuit Amsterdam duurt de treinreis ongeveer acht uur.

 

De kosten voor een retourticket variëren van €150 tot €250, afhankelijk van de beschikbaarheid en dus het moment van boeken.

 

Meer reisinformatie vindt u op de site van de Nederlandse Spoorwegen. Kijk ook op www.hispeed.nl en op www.sncf.com (de site van de Franse spoorwegen).