Het landgoed Le Bocage

 

 

    Het smeedijzeren hek geeft toegang tot de oprijlaan, een uitgestrekt ommuurd terrein met links château Le Bocage en er tegenover jachtslot St. Hubert met daar achter de voormalige stallen en   binnenplaats. Het landgoed Le Bocage ligt aan de rand van het dorp Savigny en heeft een park van meer dan drie hectare met bijzondere eeuwenoude bomen.

 

 

 

 

  

Vogels van diverse pluimage, zoals uilen en spechten, maar ook vossen, dassen, egels, fretten, herten en wilde zwijnen voelen zich thuis op het landgoed.

 

 

 

 


Korte geschiedenis van landgoed Le Bocage

Charles Bezanson - burgemeester van Savigny van 1874 tot 1897 – bouwde een nieuw château in de vroege art nouveau stijl op de funderingen van een oud kasteel, dat in 1624 ten gevolge van een familievete in brand was gestoken en volledig was verwoest. Dit buitenhuis werd in 1881 opgeleverd.

De initialen CB zijn op meerdere plaatsen op en in de gebouwen en in het hekwerk verwerkt.

Het jachtslot in neoclassicistiche stijl dat tegenover het château staat, dateert van het midden van de negentiende eeuw.

Voordat de gebouwen hun huidige bestemming kregen als groepsaccommodatie en chambres d’hôtes (sinds 2003), hebben het landgoed en de gebouwen van 1950 tot 1980 dienst gedaan als kolonie voor zwakke kinderen uit Chaumont die gezonde buitenlucht nodig hadden. Er valt volgens de overlevering hier nog veel te ontdekken, zoals fundamenten van oude gebouwen, voorwerpen uit de roerige tijden van onder meer de Honderdjarige Oorlog (1337-1453) en de Dertigjarige Oorlog (1618-1648) en tunnels die vanaf het landgoed naar andere percelen leiden. Ook zijn er nog niet betreden eeuwenoude kelders en gangenstelsels die hun geheimen nog moeten prijsgeven.

Tijdens uw bezoek vertellen we u graag meer over de veelbewogen geschiedenis van het landgoed.

 

Leylijnen maken het landgoed tot een bijzondere krachtplaats

Nog niet zo lang geleden hebben experts op het gebied van spiritualiteit en energetische krachten ontdekt dat dwars door het landgoed twee elkaar kruisende leylijnen lopen. De energie van deze leylijnen is in het park goed te voelen. Klik hier voor meer informatie over deze leylijnen.

Activiteiten op deze kruising van Leylijnen geeft een speciale geaardheid en energie.

 

Contact:

Address:Le domaine Le Bocage
1, rue du Château
52500 Savigny, Haute-Marne France
Tel. : +33 3 258 479 10
Mobile: +31 6 15 31 78 08 Afbeeldingsresultaat voor whatsup
Email: info@lebocage.nl
Web:www.lebocage.nl

Quick Contact:

Name:
Email:
Message: