De omgeving

Savigny

Het dorpje Savigny, waarin het landgoed gelegen is en dat slechts 62 inwoners telt (2012), vindt u in het zuiden van de Haute-Marne. De rust, de schone lucht en de landbouw bepalen hier de levenswijze. Het is een plek waar u nog oorspronkelijkheid kunt ervaren.

Het authentiek landschap rond Savigny, met vele loofbossen en her en der verscholen dorpjes die met elkaar verbonden zijn door smalle kronkelige landweggetjes. Het gebied kent een weldadige rust, er is geen industrie en van toerisme van enige omvang is nog nauwelijks sprake. Savigny en landgoed Le Bocage  is een plek waar je prima rust kunt vinden, wandelen, fietsen en toeren, maar ook werken aan je spiritualiteit.

Savigny is omringd door eveneens prachtige dorpjes zoals Pressigny, Voncourt, Farincourt, Valleroy en Gilley. Op 8 km afstand ligt het stadje Fayl-Billot met wat winkels voor de noodzakelijke eerste levensbehoeften en… de enige vakopleiding in Frankrijk voor rietvlechters.

Het vlakbij gelegen vestingstadje Langres is een bezoek meer dan waard. Zwemmen, waterskiën, surfen, zeilen en kanoën kunt u doen bij Lac de la Liez op ongeveer twintig autominuten van Savigny. Ook golfliefhebbers en liefhebbers van kunst en cultuur komen ruimschoots aan hun trekken. Op ruim een uur rijden liggen de bruisende en bezienswaardige steden Dijon en Nancy.

Château Le Bocage is een typisch voorbeeld van vroege art nouveau, dus als u er toch bent, waarom niet ook even naar Nancy om te testen of u kunt  bepalen of de opmerkelijke gebouwen in die stad in de stijl art nouveau of art deco zijn gebouwd?

 

 

 

 

 

 Vissen in het meertje aan de voet van het dorp??

 

 Wij hebben een eeuwig durende vergunning!!

 U kunt hier ook heerlijk picknicken.

 

 

 

Veel meer informatie is te vinden in onze bibliotheek op het landgoed

 

U kunt ook ter voorbereiding van uw bezoek aan Savigny wat meer lezen over de "belevenis van de omgeving" van landgoed Le Bocage in onderstaande downloads.

Contact:

Address:Le domaine Le Bocage
1, rue du Château
52500 Savigny, Haute-Marne France
Tel. : +33 3 258 479 10
Mobile: +31 6 15 31 78 08 Afbeeldingsresultaat voor whatsup
Email: info@lebocage.nl
Web:www.lebocage.nl

Quick Contact:

Name:
Email:
Message: