Nieuws

Zomer 2013

Een fantastiche zomer achter de rug!

De nieuwe luiken hangen en ook de deuren van St. Hubert zijn in dezelfde frans blauwe kleur gespoten!

We hebben genoten van het mooie weer en nog meer van de groepen die we hebben mogen ontvangen!

Vooral de Scott & Drost zang en stemexpressie was hilarisch.

Bij de ontruimingsoefening verschenen ze allemaal uitgedost ten tonele en ook de Mupetsshow waarbij ze allemaal in de venster van het kasteel expressie oefeningen deden was fenomenaal! Zie de foto hieronder

Maar er was ook verdriet na het overlijden van Roel, onze grote Goeroe en energetisch masseur!

In 2013 is onder de treurhoningboom een speciale ceremonie gehouden ter nagedachtenis aan Roel, die op het landgoed voor het eerst de energie voelde en de krachtplaats ontdekte waar de leylijnen zich kruisen.

Hij rust in vrede en hij blijft voor ons altijd verbonden met Le Bocage!

Franse bruiloft 2013

Ook hebben we genoten van de frans bruiloft eind augustus.

Een fantastisch feest met diner in de grote feestzaal voor 120 mensen had wel wat voeten in de aarde qua organisatie maar het werd een daverend succes ondanks de enorme hoosbuien met hagelstenen toen de gasten arriveerden voor de receptie!

Voorjaar!

Winter van 2012/2013 hebben we de tijd genomen om noodzakelijke reparaties aan het dak uit te voeren, lelijke lekkageplekken aan plafonds en muren te schilderen, maar ook om wat verbeteringen te realiseren. We hebben onder andere een spoelbak en koelkast in de ontbijtzaal aangebracht en een aanrecht met afwasmachine en koelkast in de speelzaal. Deze zaal kan nu ook gebruikt worden door een cateraar, die een diner voor een grote groep in de feestzaal kan voorbereiden.

Natuurlijk zijn we ook continue bezig geweest om het gras te maaien op de Ferrari!

Nieuwe luiken

De luiken van château Le Bocage waren in een erbarmelijke staat en konden voor een gevaarlijke sitiatie zorgen.Ze zijn daarom allemaal verwijderd en er worden nieuwe gemaakt. In juni 2013 worden ze gemonteerd en zal het aanzien van Le Bocage danig verbeteren, vooral ook omdat we ze in de oorspronkelijke kleur (Frans blauw) hebben teruggebracht.

De frans blauwe kleur van de luiken past perfect bij het tegelwerk boven aan de dakrand!


Chateau le Bocage nog zonder luiken

Een hele geruststelling

 

Op 2 mei 2013 zijn door SOCOTEC alle installaties van Le Bocage gekeurd.

Dit betrof onder andere;

- brandalarminstallatie

- rookluiken in het trappenhuis

- branddeuren

- gasinstallatie

- vaste keukenapparatuur

- electrische installatie

- ventilatie

Tot onze vreugde zijn alle installaties goedgekeurd en zijn we weer klaar om onze gasten te ontvangen!

 

11-02-2013 Een beter milieu

Op de binnenplaats van St. Hubert bevond zich een 35 jaar oude ondergrondse brandstoftank van 4 000 liter. In november 2012 is deze onderworpen aan een persproef. Omdat niet viel vast te stellen of de tank 100% dicht was, hebben we uit zorg voor het milieu besloten om hem te verwijderen, wat in januari 2013 ook daadwerkelijk is gebeurd. Tijdens het uitgraven constateerden we tot onze verbazing dat de tank ongeveer 20 cm in het grondwater lag en poreus was, maar dat er gelukkig geen olie in de grond was gelekt!

 
05-12-2012 Sneeuw in Savigny
 

27-09-2012 Nu officieel een frisse wind over het landgoed

Sinds 1 juli 2012 zijn exploitatie en beheer van landgoed Le Bocage in handen van een nieuw bestuur en sinds 29-09-2012 nu ook officieel bekrachtigd. HET NIEUWE BESTUUR heeft er voor gezorgd dat er een nieuwe, frisse wind over het landgoed waait. Zo krijgen de gebouwen een flinke opknapbeurt, met als eerste resultaat: het château staat er weer stralend bij.

 

De komende maanden staat de aanpak van het park en het jachtslot St. Hubert op het programma evenals kleine renovaties aan het château Le Bocage en de zalen van St. Hubert.

Contact:

Address:Le domaine Le Bocage
1, rue du Château
52500 Savigny, Haute-Marne France
Tel. : +33 3 258 479 10
Mobile: +31 6 15 31 78 08 Afbeeldingsresultaat voor whatsup
Email: info@lebocage.nl
Web:www.lebocage.nl

Quick Contact:

Name:
Email:
Message: