Les trois Tilluels is Frans voor de drie Lindebomen.

 Het logo stelt het landgoed voor met drie Lindebomen

 De bomen verwijzen naar de drie heren van Savignyn!

 

 

Wie zijn wij?

Wij, de drie "Brothers in Arms" Dick, Wim en Eugène van der Linden zijn, sinds 29 september 2012 officieel, maar al in Juli begonnen, als het nieuwe bestuur van de stichting Samenwerkende bedrijven - SSB. In deze stichting is het eigendom en de exploitatie van  “Le domaine Le Bocage” ondergebracht.

Wat zijn we begonnen?

We zijn bij toeval terecht gekomen op landgoed “Le Bocage” aangetrokken door de grandeur van de gebouwen.

Maar in eerste instantie was het niet gelijk onze “jongensdroom”. Wij bezochten het landgoed in Savigny op een gure winterdag voor het eerst in februari 2012 met 4 familieleden.

Het was een afknapper. Het was er buiten -10 graden maar toch warmer dan binnen en het vocht droop langs de muren. Door de slechte staat van onderhoud leek het ons meer iets voor “bouwval gezocht”  dan een vakantiehuisje voor onze familie.

In het voorjaar toch nog een keer terug geweest voor een schouw. Toen scheen het zonnetje en  dat gaf meteen een heel ander gevoel. Nadat alle kamers opgenomen waren werd naar de broers gemailed; “ een beetje werk, maar valt eigenlijk allemaal wel mee!” Nou dat hebben we geweten!!

De buurman Gabriel in Savigny vertelde uitvoerig over de geschiedenis van de bouwheer, hoe het vroeger allemaal ging,waarom het zo is gebouwd en ook wat er vroeger op deze plaats allemaal gebeurd was.

Charles de Besancon heeft het indrukwekkende jachtslot gebouwd, rond 1850, om te imponeren. De binnenplaats met  paardenstallen was goed voorzien voor de jacht. De aangrenzende boerderij voorzag in de noodzakelijke levensbehoefte. Tuinen, Orangerie en ook speciaal wegen, tunnels en muren werden zodanig aangelegd, dat maximaal van de natuurlijke elementen gebruik werd gemaakt.

Later, rond 1881, heeft hij een woonhuis voor hemzelf in de vroege Art Nouveau stijl gebouwd, waarschijnlijk omdat de plek hem zo aansprak.

Nog later toen hij burgemeester van Savigny was gekozen, heeft hij de kerk in het dorp voor de gemeenschap "commune" gebouwd.

Hij heeft zijn laatste rustplaats is ook in een kapelletje dat aan de zijkant van de kerk heeft laten bouwen.

Het park heeft hij in laten richten met bomen die vanuit de hele wereld geïmporteerd zijn.

Het geheel, maar ook de originele details zijn met zoveel liefde en vakmanschap gemaakt, dat je hiervoor alleen maar bewondering en respect kunt hebben.

 Toen we dan eindelijk besloten hadden, na veel gepraat over en weer met de eigenaar, om eerst maar eens de proef op de som te nemen en per 1 Juli 2012 het landgoed weer open te stellen kregen we de schrik van ons leven!

De vorige beheerder was met de laatse noorderzonnestraaltjes vertrokken zonder alles winterklaar te maken. Door de strenge winter dat jaar (het was minus 35 graden geweest) was een groot deel van het leidingwerk bevroren. Ook faciliteiten als water, gas en elektriciteit waren afgesloten. Dat was paniek , want de week er op zouden we onze eerste groep ontvangen en we moesten daarvoor alles nog op orde maken!

Wat je dan niet verwacht is de enorme behulpzaamheid van de lokale Fransen.

Vooral de burgemeester heeft er voor gezorgd dat, alles in een dag weer aangesloten was.

Waarop we als echte kasteelheren heeeeeerlijk konden gaan genieten van….boenen, soppen, opruimen, toiletten schoonmaken en ons verbazen over alle lekkages van de kapot gevroren leidingen!

Nog voor de eerste groep kwam kregen we onverwachts bezoek van de "Commission de Securité". Door elf vertegenwoordigers van de officiële instanties werden we op de pijnbank gelegd en een waslijst van problemen ter tafel gegooid om op te lossen.

Maar ook bij deze Fransen was soepelheid troef en mochten we met de Franse slag aan de gang gaan!

Onze eerste groep heeft gelukkig alleen maar positieve energie gevoeld en hebben genoten van hun verblijf. We doen er alles aan, opdat er nog vele zullen volgen!

 

 

 

 

 

 

 

 

Hoe zijn we zo gek geworden?

Alsof iemand boven ons de regie voerde, liet het domein ons toen niet meer los en werd telkens opnieuw de mogelijkheden, maar ook de  onmogelijkheden verder onderzocht . Nog voordat we gehoord hadden over Leylijnen en Krachtplaatsen hebben we blijkbaar de positieve energie en aantrekkingskracht gevoelt die het uitstraalt.

Wij willen er alles aan doen om dit erfgoed zoveel mogelijk, in de originele staat en functionaliteit, in stand te houden.

Het domein heeft iets met ons gedaan, wat ons niet meer los laat. En blijkbaar is dat iets wat wij niet alleen voelen, maar de meeste mensen die er geweest zijn.

Daardoor zijn we er van overtuigd geraakt, dat we dit niet alleen voor ons zelf kunnen houden maar moeten delen met iedereen.

We zijn een stichting zonder winst oogmerk. We willen de rijkdom van het landgoed aan cultuur, natuur, energie, maar ook de eenvoud graag delen met een ieder die daar voor open staat en er respect voor heeft.

Middels het ter beschikking stellen aan groepen voor een betaalbare prijs, willen we ons uiteindelijke doel realiseren; deze locatie ook geschikt te  maken voor families met een kind met een beperking en hun verblijf op Le Bocage sponseren.

Contact:

Address:Le domaine Le Bocage
1, rue du Château
52500 Savigny, Haute-Marne France
Tel. : +33 3 258 479 10
Mobile: +31 6 15 31 78 08 Afbeeldingsresultaat voor whatsup
Email: info@lebocage.nl
Web:www.lebocage.nl

Quick Contact:

Name:
Email:
Message: